onsdag 30 januari 2013

The last man on Earth...

Det här med att berätta historier kan ju göras på så många olika sätt. Jag har tidigare jobbat en del med ljud och digitalt berättande, men då kompletterat berättelsen med bilder. Den här uppgiften vi fått går ut på att skapa en ljudberättelse. Det ska vara en kort ljudberättelse utifrån några rader som finns i boken "The New Digital Storytelling". Vi ska alltså illustrera med ljud vad som händer precis innan, eller precis efter denna mening:

The last man on Earth sat alone in a room. There was a knock on the door...

Det finns ju så många olika sätt att berätta en historia. Man kan ju faktiskt förmedla ett budskap, en poäng utan att behöva använda ord. Det blir dock ofta friare för egna tolkningar, vilket kan göra att min lilla ljudberättelse kanske tolkas helt annorlunda av de som lyssnar, än vad min intention var när jag skapade den.  

Jag jobbar i alla fall i Audacity, vilket har gått riktigt bra. Jag har suttit och mixat och fixat och skrattat gott med min kanna kaffe nära till hands. Ända tills jag skulle exportera till Mp3. Där blir det tvärstopp! Datorn vägrar låta mig göra det, oavsett hur många konverteringsprogram jag laddat ner. Jag tror jag ger upp och ser mig om efter ett annat program att arbeta i och börjar om...

Ha en bra dag för det tänker jag ha, trots min oförmåga att exportera filer!

tisdag 22 januari 2013

Digitalt berättande och kreativt lärande!

Första uppgiften i kursen är att starta en blogg, och så här ser min ut. Här kommer jag att skriva om vad vi jobbar med i kursen, tankar och funderingar lite allt möjligt. Det ska bli spännande att vilka nya färdigheter man lyckas tillgodogöra sig efter denna resa, och hur man sedan kan använda dem i praktiken, när man kliver av skolbänken och spatserar fram till katedern igen.