tisdag 23 april 2013

Kapitel 12

Story Flow: Practical lessons on Brainstorming, Planning and Develpoment

Inledningen av detta kapitel ägnar Alexander åt att beskriva beskriva en framgångsrik workshop. Vilka  faktorer är nödvändiga och vilka förutsättningar finns för en bra workshop? Han nämner teknisk utrustning, såsom en dator per deltagare med tillräckligt minne och utrustning för att klara att redigera film mm. Det behövs även platser att spela in, där det kan vara tyst för ljudinspelning. Eftersom tiden vid själva workshopen är knapp ombeds deltagarna att i förväg förbereda ämnen som kan vara lämpliga. De bör också ta med sig lite mediafiler eftersom det spar tid.

Första dagen inleds med en presentation och några exempel.. Därefter följer lite gruppdiskussioner.
När deltagarna ska börja arbeta är det alltid några som har svårt att komma igång. Författaren ger här exempel på frågor som kan kicka igång processen, till exempel: Handlar det om en person, ett objekt eller en plats? Vilken är publiken? Hur mycket kan man berätta på 3 minuter?

Sedan är det dags för deltagarna att börja skriva manus. Här behöver några enskildhet medan andra vill diskutera i grupp.

Dag två handlar i huvudsak om att lägga till ljud och bearbeta filmen, medan dag tre ägnas åt att färdigställa materialet samt att visa filmen för övriga deltagare. Han beskriver hur deltagarna ofta kommer tidigt och lämnar lokalerna sent för att hinna färdigt.

Han ger även tips på verktyg och program att använda vid ett liknande arbete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar